Guerda internationaal

Guerda International

De belangrijkste fasen in de geschiedenis van het homohuwelijk in Frankrijk.

Guerda Internationale, uw high-end internationale homorelatiebureau, is geïnteresseerd in de LGBTQ-casus, daarom plaatsen we u deze artikelen en wetten die de wereld en de geschiedenis van homoseksuelen hebben veranderd.

Het homohuwelijk is in Frankrijk pas sinds 23 april 2013 van kracht. Frankrijk is het 9e Europese land dat het homohuwelijk heeft toegestaan. Helaas waren veel debatten gewelddadig en verhit en herinnerden ons eraan dat de rechten van homoseksuelen, en in het bijzonder hun recht om een gezin te stichten, vandaag de dag nog steeds veel Fransen verdelen.

4 augustus 1982: De decriminalisering van homoseksualiteit.

Een van de grote vorderingen met de verkiezing van François Mitterrand; is de decriminalisering van homoseksualiteit in 1982, onder impuls van de minister van Justitie Robert Badinter. Concreet schrapt de wet elke criminalisering van homoseksualiteit waarbij mensen ouder zijn dan vijftien jaar, de leeftijd van seksuele meerderjarigheid. De tweede annuleert de verergering van de onfatsoenlijke aanval als het een homoseksuele daad is. Daarnaast worden alle politiegegevens die homoseksuelen registreerden vernietigd.

Voor deze datum decriminaliseerdehet wetboek van strafrecht van 1791de Franse Revolutie met homoseksualiteit al. Het burgerlijk wetboek van Napoleon in 1810 kwam er niet op terug, maar homoseksualiteit bleef diep verworpen door de Franse samenleving.

De 4e Republiek zal homoseksualiteit kwalificeren als een sociale plaag. In 1968 ratificeerde Frankrijk zelfs de WHO-classificatie van geestesziekten, waaronder homoseksualiteit. Zij trok het pas in 1981 in. Pas in mei 1993 beschouwde de WHO homoseksualiteit niet langer als een geestesziekte.

mariage lgbtq

Wie zou in die tijd de moed hebben gehad om een bureau voor het homohuwelijkop  te richten?

agence matrimonial gays

15 september 1999: De stemming van het “Pacte Civil de Solidarité”(PACS).

Het “Pacte Civil de Solidarité”(PACS) wordt in de wet gestemt door de Nationale Vergadering, ondanks de protesten van een deel van de bevolking. Mensen laten associëren zonder samen te leven; of voldoen aan de wettelijke beperkingen die voor het huwelijk worden gevraagd; het werd vooral opgevat als een stap in de richting van het homohuwelijk. Maar het is precies dit punt dat wordt besproken; rechtse en traditionalistische en katholieke verenigingen willen geen tekst onderschrijven die het homopaar erkent door een status te openen. Pacs zal echter een snel succes zijn voor heteroseksuele en homoseksuele paren.

De PACS geeft daarmee nieuwe belasting- en erfrechten aan homoseksuelen.

23 april 2013: Wettelijke toestemming voor het homohuwelijk

Met de goedkeuring van deze wet wordt Frankrijk het 9e land in de Europese Unie dat het homohuwelijk toestaat en het 14e land ter wereld.

Het homohuwelijk is in Frankrijk toegestaan door de wet van 17 mei 2013. Deze wet maakt het nu mogelijk voor gehuwde paren van hetzelfde geslacht om gezamenlijk gehuwde paren te adopteren en het kind van de echtgenoot te adopteren tot een echtpaar.

Toch, en helaas… de bezorgdheid van sommige bekrompen mensen over deze wet heeft aanleiding gegeven tot anti-homohuwelijksprotesten.  De context van protesten tegen het homohuwelijk  leidt tot een toename van homofobe aanvallen.

In ons high-end internationale homohuwelijksbureau begeleiden we je in de zoektocht naar je soulmate, waar ter wereld je ook bent. Inderdaad, met Guerda Internationalezult u zich vrij en uzelf voelen omdat ruimdenkendheid, tolerantie en onze professionaliteit ons het moderne datingbureaumaken  dat we vandaag zijn. 

mariage lesbienne